Породица Перић

Драгослав и Гордана Перић су брачни пар у раним тридесетим годинама који су због деце и њихових потреба градски живот заменили сеоским. Имају ћерку од седам година која има посебне потребе, млађег сина од три и бебу од непуних годину дана.

Гордана због обавеза према деци, а посебно према најстаријој ћерки, не може да ради, док Драгослав ради у штампарији у суседном селу. Због недостатак новца кућу коју су купили нису могли да среде. Немају фасаду ни канализацију, столарија је лоша, двориште је стрмо и несређено.

Тамарина екипа у овој епизоди захваљујући топлим Нишлијама на градилишту има највећи број мајстора до сада. Двориште су сређивали запослени у ЈКП Медијана, ограду и прилазни пут момци из Паркинг сервиса, а њена екипа мајстора радила је на фасади и грађевинским пословима у кући.

Највећи проблем у овој епизоди представљала им је киша која је падала сваки дан, камиони су се заглављивали на блатњавом прилазном путу, комшије са тракторима су имале пуне руке посла да спашавају Тамару и њене раднике.

Осим догодовштина на градилишту, Тамару је породица Перић водила на чувено нишко излетише Чегар (место где се одржала чувена битка из Првог српског устанка 31.маја 1809. године под командом војводе Синђелића), у манастир св.Богородица у Сићевачкој клисури, а посебну атракцију коју годинама ниједна тв екипа није снимала – Самар пећину и њен прераст- открива гледаоцима Првог програма јавног сервиса ауторка и водитељка овог серијала, увек расположена за акције и праве авантуре!