Породица Ракић

Село Бресничић, које се налази у срцу Топличког округа, има један проблем – нема жена. Зато мештани који су тамо остали да живе морају да иду по младе у иностранство. У њему сада живе Словакиње, Чехиње, Мађарице и Албанке. Наш главни јунак Стеван Ракић, довео је младу са Скадра из Албаније. Иако је брак био уговорен, Стеван и Викторија су се много заволели, добили две ћерке, живе са свекрвом, Стевановом мајком Бисом, која је Викторију научила српски и воли је више од Стевана. У породици Ракићи, свега има осим сигурног дома. Живе у кући од блата старој 170 година. Иако су се трудили да многе ствари поправе, дозидају купатило, обетонирају темеље, Ракићи се и даље суочавају са великим проблемима.

Тамара и њена екипа, захваљујући додатној помоћи општине Прокупље савлађују највеће и на први поглед немогуће грађевинске подухвате. Поред куће, Тамара је помоћу комшилука и добре старе мобе, саградила и највећу шталу у селу за Ракићеве животиње.

У петој епизоди поред уобичајених грађевинских акција Тамара ће вас водити и у Плочник – старо неолитско насеље које се налази на пола пута између Прокупља и Куршумлије, на Топличке винограде, манастир Ајдановац, и цркву Конџељ, познатију као Топличку Грачаницу. Будите са нама у петак 28.октобра од 21:00.