Породица Симић

Породица Симић живи у селу Пљаково код Куршумлије. Милутин Симић (76) из Бруса се призетио у том селу, и са женом је добио три сина: Дарка, Драгана и Милана. Дарко ради као полицајац, И са женом и два сина живи у Нишу. Драган је био на ратишту и ради у комуналној служби у Куршумлији, никада се није женио. Милан (50) је радио у пекари, оженио се врло млад и добио три сина. Са својом породицом је живео код родитеља, у кући од блата старој преко 100 година. Нажалост пре 11 година умире му мајка а потом и жена у пола године. У кући су остала да живе 6 мушкараца. Милан је преузео на себе све женске послове: кува, пере, пегла, кад год може братовљева жена из Ниша долази да му помогне. Миланови синови Славко, Бора и Вељко сада имају 21, 20 и 16 година. Два најстарија сина после завршене средње школе надниче и воде рачуна о домаћинству. Најмлађи Вељко иде у средњу школу у Куршумлију али кад год може ради са браћом. Од зарађеног новца су дозидали купатило и направили нову шталу. Нажалост нико нема положен возачки испит и нема сталног посла. Живе од пољопривреде.

Тамара је са њеном екипом за 5 радних дана и уз помоћ Миланових синова поново од једне старе сеоске куће, направила најлепшу кућу у селу.

Уз нови дом, емисија “С Тамаром у акцији” је решила и друге животне проблеме породице Симић. Осим хуманитарне акције, и у овој епизоди видећете чари Пролом бање, Костурнице у Куршумлији, открићете где је живео отац Вука Бранковића и који природни феномен се крије испод зидина Бранкове куле.