Породица Петровић

Ирена Петровић је са 44 године остала удовица. Са 5 ћерки и мајком која болује од епилепсије, живи у трошној кући од блата, које се налази у селу Градиште на општини Мерошина. Ирена је стуб куће, неко на кога се сви ослањају и васпитава своје ћерке, да као и она, гледају само унапред, никада уназад. Ради у фабрици Леони код Дољевца, сваки дан устаје у 4х и враћа се касно поподне. Најстарија ћерка Николија завршила је средњу пољопровредну школу, надничи у пластеницима код комшија и замењује мајку у кућним пословима, водећи рачуна о сестрама Валерији која има 14, Теодори која има 11, Катарини која има 9 и Ксенији која има 7 година. Како имају само једну плату и сезонске дневнице најстарије ћерке Николије, ова породица добија додатну помоћ у виду хране из Народне кухиње општине Мерошина, од октобра до маја месеца.

Кућа породице Петровић је веома стара, кров прокишњава на неколико места, међутим највећи проблем у кући представља непостојање купатила. Девојке се купају у соби, грејући воду на шпорету, а пољски тоалет се налази иза куће. Екипа емисије “С Тамаром у акцији” долази код ове предивне породице у прави час, пред зиму, да помогне 7 дивних жена. Уз грађевинске радове у кући и дворишту, Тамара је са девојкама откривала римске ископине које се налазе у засеоку Кулине, правиле су излет на Крајковачком језеру, а девојке су училе Тамару и да прави разне посластице од вишње, које на општини Мерошина има највише у Србији.

Веома дирљиву, поучну и напорну акцију ваше омиљене емисије о добрим делима,  гледајте у петак 16.децембра у 21х на Првом програму Јавног сервиса!