Породица Димитријевић – Гајић

Виолета је самохрана мајка која живи у кући у насељу Ратко Јовић, на периферији Ниша. Из два брака има шесторо деце. Две најстарије ћерке Снежана и Милица су из првог брака, 4-ро деце близанци Анђела и Александар, и Јована и Немања су из другог. Живе од социјалне помоћи и алиментације. Најстарија ћерка Снежана студира, остала деца су у основној школи.

НајвећИ проблеми који су мучили породицу Димитријевић били су купатило и влага, лоша столарија и лоша организација простора због које је било изузетно хладно у кући.

Како би мало украсиле туробан ентеријер стана, Виолета и најстарија ћерка Снежана, сликале су коње по зидовима соба, јер их млађе сестре много воле. Због тога је екипа емисије “С Тамаром у акцији”, између осталог, обезбедила девојчицама Анђели и Јовани бесплатну чланарину у коњичком клубу за годину дана, Тамара је девојчице водила на најлепшу ергелу у у околини Ниша, ишле су коњима на Спомен парк Бубањ. Сву децу из породице је упознала  са неколико извиђачких одреда који су Димитријевиће учили разне вештине, водили су их у манастир св.Јован и у село Горњи Матејевац. Извиђачи су такође деци поклонили годину дана бесплатне чланарине. Најстаријој ћерки Снежани је за усељење био и рођендан па јој је екипа емисије купила посебан поклон који је дуго желела. У овој епизоди, другови из разреда Немање и Јоване су се много укључили у хуманитарну акцију екипе емисије. Помагали су Тамари сваки дан, скупљали су новац, и Немањи и Јовани купили посебе поклоне за усељење. Јованин разред је са разредном дошао на усљење и Тамару и екипу обрадовао прелепом тортом! У овој епизоди Тамара се опростила и од екипе радника са којом је радила целу сезону и видећете како им се одужила. Све у свему, последња емисија другог серијала “С Тамаром у акцији” обилује дечијим активностима, спортом, природом, другарством, солидарношћу и међусобном чињењу и поклањању! На програму је 20.јануара у 21х на Првом програму Јавног сервиса.