Породица Стошић

У трећем серијалу, екипа Емисије “С Тамаром у акцији”, поново борави на југу Србије где су, према речима аутора и продуцента Тамаре Грујић, добили превелики број пријава породица које живе у тешким животним условима, да би само 16 епизода из јесењег серијала посветили овом делу земље. У пролећном серијалу, предност су давали местима на којима нису боравили, једино су у случају изузетних прича, правили су изузетке. Управо се то десило, у причи којом почиње пролећни серијал.

Боравећи у Сурдулици, где су снимали 11-ту епизоду претходног серијала, Тамара и екипа су чули за потресну причу Петра Стошића (20) и његове мајке Данијеле (48).

Данијелу је после тешког заједничког живота, напустио муж у поодмаклој трудноћи. Родила је Петра, сама, остављена и од породице. Годинама су живели као подрстанари, да би некако успели да се скуће у стану од 50 квадрата у Сурдулици. Тежак живот, оставио је трага на Данијели, која пати од тешке депресије. С друге стране, такав живот је Петра држао на правом путу. Изузетан ђак, велики љубитељ историјских књига и класичне руске књевности, почео је да се бави боксом са 11 година, да би после непуних годину дана почео да се такмичи као изузетан таленат. Са 13 година постао је државни првак у својој категорији. До 20-те године два пута је освајао државно првенство, освојио је Златан Гонг 2015-те, три пута је изабран за спортисту града, постао је репрезентативац државе. Тренутно се припрема за предстојеће државно првенство, у марту месецу ове године, а жеља му је наравно учествовање на наредним Олимпијским играма.

Данијела и Петар тренутно живе од Петрових премија које осваја играјући за лознички клуб. Како им је то једини извор прихода, боксерски клуб Сурдулица Петру плаћа два оброка у градском хотелу. Неретко, пола оброка носи мајци. Годинама се после тренинга није окупао код куће, јер им купатило није у функцији. Кревет нема, спава на поду на душеку. Струје у пола стана такође нема. С обзиром да им је стан на последњем спрату, плафон им прокишњава јер живе у згради са изузетно пропалим равним кровом.

У епизоди која отвара пролећну сезону, Тамара је са новом екипом мајстора, коју предводи Југослав Кољковић из Прокупља, решила све стамбене проблеме Петра и његове мајке. Осим стана, захваљујући екипи њиховог генералног спонзора компаније СИКА, Тамара је урадила и комплетну хидроизолацију целог крова зграде, решивши проблем 12 станара.

У овој епизоди, уживаћете и у лепотама Власинског језера али и сазнати како се врхунски боксери из провинције спремају за велика такмичења. Тамару и Петра је витешко удружење Змајева грива звало на посебно дружење где су им показали своје вештине, аутохтоне врсте брдских коња са Власине, и најстарију врста паса на Балкану, описану још у Душановом законику – у питању је старосрпски вучјак СИЛВАН, кога су имали сви српски витезови и којег ово Удружење чува од изумирања.

Премијера прве епизоде трећег серијала емисије “С Тамаром у акцији” је на програму 10.марта у 21х, на Првом програму Јавног сервиса.