Породица Пешић

Екипа емисије “С Тамаром у акцији”, у другој епизоди пролећног серијала, боравила је у Грделици. Притекли су у помоћ петочланој породици Пешић. Љиљана (41) и Зоран (44), живе врло тешко, у стану Зорановог оца који је 70% инвалид. Како стан има само 50 квадрата, дека врло често борави код рођака у Београду да би породици обезбедио више простора. Зоран не може да нађе посао као аутомехничар, па са средњим сином Немањом (16) преко лета највећи део годишњег прихода заради тако што скупљају дрва. Немања иде у техничку школу, занима се за столарију, врло је талентован. Најстарија ћерка Габријела (19) је завршила средњу туристичку школу, не може да нађе посао. Преко Интернета покушава да научи да шминка и евентуално тако обезбеди додатни динар породици. Веома је емотивна, пре годину дана је оперисала жуч, занима се за кување и највише помаже мајци у кућним пословима са млађим братом Алексом (11). Алекса је највећи шармер, он је пријавио породицу за емисију. Веома је креативан и вредан. Занима га кување и соло певање. Пева у црквеном хору, велика му је жеља да упише музичку школу. Обожава коње. Љиљана је највише напаћена као мајка, јер покушава највише да ради – чисти станове и улазе, јер муж може да ради само преко лета, када је сезона скупљања дрва. У стану им највећи проблем прави влага која долази из подрума, с обзиром да живе у приземљи. Канализација им је запушена па им је коришћење купатила такође отежано. У две просторије живи њих жесторо.
Екипа емисије “С Тамаром у акцији” захваљујући добро познатим производима својих спонзора решава све муке Пешића: подну и зидну влагу са адекватном изолацијом, као и налажење архитектонског решења за додатну просторију која је Пешићима неопходна иако стан има само 50 квадрата.
Осим грађевинских радова породице Пешић, Тамара је обишла и радове на Коридору у Грделичкој клисури, где су њену екипу пустили да ексклузивно сниме радове на највишем мосту после Бешке, Џенан До, код Владичиног Хана. Деци: Алекси, Немањи и Габријели, Тамара се потрудила да испуни све битне жеље: да Алексу упише у музичку школу, да му обезбеди школу јахања, да Габријели обезбеди школовање код једног од најпознатијих шминкера у Београду Александра Ђикића, да Немањи обезбеди праксу и посао код најбољег локалног столара. Поред тога, Габријели и Алекси је обезбедила додатни посао…..
Нова епизода на програму је 17.марта у 21х на Првом програм Јавног сервиса.