Породица Вукомановић

Дејан Вукомановић (46) потиче из рударске породице. Његов отац је као врсни рудар радио у рудницима широм Србије. У Алексиначким Рудницима упознао је Дејанову мајку и ту засновао породицу. Дејан је, као и његов отац, радио на многим рудницима по Србији. Своју жену Сузану (44) упознао је када је радио у руднику у близини Књажевца.

У свом брачном животу Дејан и Сузана пре два месеца добили су осмо дете. Имају седам синова и једну ћерку. Дејан је покушао да породици обезбеди кров над главом, купујући на кредит собу по собу у баракном низу Алексиначких Рудника. Сада живе у 80 квадрата, али без струје, адекватног купатила и са слабим грејањем. Дејан прихвата најтеже рударске послове на терену, где борави од понедељка до петка како би породици обезбедио већа примања. Сузана чува и васпитава децу. Њихов најстарији син Дарко (21) завршио је специјалну школу за текстилног техничара и брине о Дејановим родитељима (својој баби и деди). Александар (19) је добио дијабетес када је био у основној школи. Он је породицу пријавио за емисију и суштински представља највећег борца у породици кога браћа Никола (17), Младен (12), Немања (9), Лазар (5) и сестра Милица (7) највише слушају.
Тамара је са својом екипом искусила веома тешку недељу у којој су се смењивала сва четири годишња доба, и управо због времена – Југа вођа мајстора и она су морали да ангажују додатне раднике како би бараку Вукомановића завршили на време. У помоћ су им притекли и рудари из Рударско грађевинског предузећа Алексиначки рудник, а добили су и значајну помоћ локалне самоуправе – општине Алексинац.
У овој епизоди, видећете једну од најефектнијих грађевинских промена у којој је учествовала Тамарина екипа, открићете како се живи у насељу Алексиначки Рудници после велике трагедије из 1989.године, где сада раде рудари из Рудника, као и колико је општина Алексинац богата историјским наслеђем. Једна од најинтересантнијих емисија из серијала “С Тамаром у акцији” на програму је у петак 24.марта у 21:00, на Првом програму Јавног сервиса.