Породица Ранчић

Олгица (53) и Ивица Ранчић (55), брачни пар из Пирота имају тројке, ћерке Милијану, Монику и Милицу које имају 21 годину, и које су у деветом месецу живота, услед последица примања вакцине оболеле од церебралне парализе. До сада су ишле на велики број операција захваљујући донацијама добрих људи и разних добротворних организација. Све три девојке реагују другачије на операције, и сада је само Милица у инвалидским колицима, док су Моника и Милијана захваљујући бројним операцијама проходале. Олгица и Ивица су це живот радили по два посла, скупљајући новац за лечење ћерки. Олгица ради као чистачича и продаје ајвар, џем и друге домаће произовде на пијаци у чему јој помажу ћерке, док је отац тренутно запослен у приватној фирми која ради за Тигар у Пироту. Лети надничи на грађевинским пословима.
Олгица и Ивица су продали стан на деветом спрату у згради, који је свим девојкама отежавао кретање као и сам приступ до стана (поготово Милици која је још увек у колицима), и купили су кућу на ободу Пирота коју никако не могу да прилогоде животу ћерки, због константног трошења финансија на веома скупо лечење.
Тамара и њена екипа решиће и у овој епизоди круцијалне проблеме Ранчића. Ентеријер куће потпуно ће прилагодити Милици, која ће моћи потпуно самостално да се креће по кући у инвалидским колицима, прошириће све отворе у стану, купатило ће потпино реновирати и прилагодити све санитарије потребама особа са инвалидитетом. Изградиће приступну рампу како би МИлица први пут могла сама да излази и улази у кућу.
Осим тога, Тамара ће са девојкама Милицом, Милијаном и Моником да истражује пиротску архитектуру, да откривају тајне компезационог језера које у време миграција броји највећи број врста птица у Европи, откриће тајне аутентичне пиротске пице, као и лепоте Старе планине.
Нова епизода, пуна нових грађевинских подухвата, едукативних занимљивости, природних лепота и најважније – успешно завршеног хуманог дела на програму је у петак, 07.априла у 21х, на Првом програм Јавног сервиса.