Породица Јевтић

Екипа емисије у 6-тој епизоди серијала “С Тамаром у акцији” помаже осмочланој породици Јевтић из Куршумлије. Гордана (36 година) је жена која је имала невероватно тежак живот. Живела је сама са мајком Оливером која је ослепела у својој 7-ој години живота. Мајчина породица се одрекла Оливере када је остала у другом стању са Горданом. Већи део свог живота Гордана је провела са мамом у Дому за слепе. Свог супруга Милована упознала је у аутобусу. Милован је радио на грађевини у Београду. Од када су се венчали добили су петоро деце: Милену (16), Милена (12), Јовану (9), Мирјану (7) и Николу (2). Прво су живели у Миловановој породичној кући, у селу Љутова близу Лукова. Међутим, када су деца пошла у школу преселили су се у породичну кућу Оливерине мајке коју је наследила у Куршумлији. Кућа је од блата стара преко 100 година, нема канализацију, ни купатило у функцији. У веома скромној кући налазе се три просторије у којима живе сви. Сва деца су изузетни ђаци и веома су послушна. Старија имају проблеме у школи јер их је већина деце задиркивала због услова у којима живе.
Екипа емисије је решила све грађевинске проблеме у кући Јевтића: спроведена је нова канализација, две септичке јаме су испражњене и затворене. Породица је добила дивну кућу са решеном термоизолацијом и постављеним олуцима. Такође уз помоћ средње Појопривредне школе из Прокупља, Јевтии су добили и пластеник у свом дворишту. А породични пас Белка је добио нову кућицу.
Осим грађевинских радова, Тамара је са млађим Јевтићима обишла манастир Пресвете Богородице, утврђење Иван кулу, град српског витеза Ивана Косанчића, као и Луковску бању.
И у овој епизоди, гледаоци могу да науче нешто из српксе историје, да виде природне лепоте околине Куршумлије као и дивно хуманитарно дело које је окупило мајсторе емисије, мајсторе из јавних предузећа у Прокупљу, ђаке Пољопривредне школе из Прокупља, Миленове другове из разгреда као и драгу браћу Симић, који су дошли да помажу екипи целе недеље. Породици Симић из села Пљаково код Куршумлије, екипа емисије “С Тамаром у акцији” помогла је у претходном серијалу, пре 4 месеца. Шеста по реду епизода серијала, на програму је на Велики петак 14.априла у 21х.