Породица Тодоров

Екипа емисије у седмој епизоди пролећног серијала “С Тамаром у акцији” боравила је у Босилеграду. Погранични град због своје удаљености и проблематичног приступног пута, ретко је обилазила телевизијска екипа. Тамару Грујић и њене мајсторе у Босилеград је довела животна ситуација шесточлане породице Тодоров. Данијел (33) и Санијела (33) су брачни пар који има двогодишњу ћерку Јовану. Живе са Данијеловим тешко болесним родитељима и братом Александром. Отац Александра и Данијела 20 година пати од Паркинсонове болести, мајка им је оперисана од карцинома материце. Оба брата врло пожртвовано брину о родитељима, обојица су запослена, Данијел код приватника, а Александар је добио посао захваљујући локалној самоуправи у Дирекцији за изградњу. Живе у насељу Добри До, на улазу у Босилеград, у кући старој преко 100 година, направљеној од блата, без купатила и кухиње.
Иако оба брата имају планове да реновирају кућу, Александар да се осамостали у другом делу куће, због фиксних трошкова рачуна, лекова и хране не могу да уштеде ни мало.
Босилеград, град који је познат по темпераментним и доброћудним људима, карактеристичном фолклору, ношњи, зељницима-карактеристичним питама, шопском дијалекту и лакоћи организовања људи кад треба да се помогне, дочекао је заједно са председником општине, чувеним Владом Захаријевим, Тамару и њене мајсторе потпуно спреман за акцију. У највећој “моби” коју је икада имала Тамарина екипа, рекордан број људи је за 5 дана решио проблем канализације, водовода, крова, септичких јама, и свих осталих грађевинских проблема који су Тодорови имали на кући у којој су живели.
Поред реновирања куће, Тамара је са породицом Тодоров обишла околна села, уживала у нетакнутој природи, походила на највиши врх Дукат планине Црноок, уживала у карактеристичној музици Крајишта и присуствовала једном од највеселијих усељења породице у својим емисијама у којој је чак морала да носи и босилеградску ношњу.
Нова, изузетно весела и хумана епизода емисије “С Тамаром у акцији” на програму је у петак 21.априла у 21х, на Првом програму Јавног сервиса Србије.