Породица Тасић

Општина Трговиште у последњих неколико година била је позната превашодно по томе што је била прогалашена за најсиромашнију и најнеразвијенију општину у Србији. У последњих неколико година многе стври су се промениле захваљујући новом председнику општине. Он је лично и позвао екипу емисије “С Тамаром у акцији” да помогне његовим мештанима. У питању је породица Тасић који чине отац Драгослав(65), мајка Љубинка (60), син Предраг (34) и снаја Милица (29).
Предраг је као и његов отац веома вредно радио цео живот. Завршио је аутомеханичарску школу, ишао је и за Београд где је радио на грађевини и врло напредовао. Међутим услед пропадања фирме у којој је био ангажован, враћа се у Трговиште где са дугогодишњом другарицом Милицом улази у везу, а затим и у брак, из ког су добили три ћеркице Јовану (7), Аниту (6), Марију (4) и сина Николу (2). Предраг је заједно са оцем свакодневно радио на разним пословама надничара. Када је добио четврто дете, општина га је запослила у Градском комуналном предузећу. Почео је да се бави и пчеларством, тренутно има 15 кошница, у чему му помаже супруга Милица. Без обзира на вредноћу, Предраг не може да скупи довољно новца да реновира очеву кућу у којој сада живи њих осморо. Отац Драгослав је својевремено са сином започео да гради малу кућу у истом дворишту како би барем себе и супругу одвојио од заједнице, али су успели само да је ставе под кров. Обе куће немају купатило, и то свима представља највећи проблем.
Тамарина екипа је заједно уз помоћ локалне самоуправе, реновирала оба стамбена објекта породице Тасић. Направљена су два купатила, сређен је кров, стављени су олуци и урађена је  фасада на оба објекта. Иако је у овој епизоди било највише грађевинског посла, општина Трговиште се потрудила да Тамариној екипи максимално помогне.
У овој епизоди, између осталог видећене предивне природне лепоте о којима се готово ништа не зна, а налазе се у околини Трговишта. Видећете како уз помоћ паметне економије могу да се задрже људи на селу, како може да се развија производња органске хране, и како је општина Трговиште учетворостручила број рођених беба у последње четири године.
Такође, видећете и како су Тамариној екипи сва деца из ове општине помагала у свакодневним пословима и како су побеђивала Тамарину продуценстку екипу у фудбалу сваки дан после посла.
Породица Тасић је Тамару водила и на Вражији камен, причала о разним легендама које су везане за цркву Пресвете Богородице која се тамо налази, као и у село Козији Дол.
Нова епизода, пуна великих акција, природних лепота и чуда из Трговишта, за које смо сигурни да многе нисте знали, на програму је у петак 5.маја на Првом програм Јавног сервиса.