Породица Голубовић

Биљана Голубовић из Беле Паланке, доживела је пре годину дана велику породичну трагедију, у којој је њен супруг Ивица преминуо изненада пред децом Алексом (13) и Сташом (11) у кући од инфаркта. Сво троје се још увек опорављају од тог губитка. Голубовићи су живели скромно, радио је само Ивица, живели су у изнајмљеним становима, односно деловима кућа у чијим баштама је радила Биљана и трећину приноса давала станодавцима. Ивица је пре неколико година наследио породичну кућу, у коју нису могли одмах да се уселе јер је била под сивом градњом. Брат који је наследио горњи спрат је успео кредитом да опреми свој део куће, а Ивица и Биљана су штедели мало по мало и веома споро опремали своје приземље. Нажалост, Ивичина смрт их је у тим радовима потпуно стопирала. Алекса је зато екипи емисије “С Тамаром у акцији” написао писмо у којем је затражио помоћ Тамаре.
Тамарина екипа је уз помоћ додатних фасадера које је омогућила Општина Беле Паланке, потпуно реновирала кућу Ивице Голубовића и његовог брата Игора. Приземље је потпуно реновирано за Биљану, Сташу и Алексу, као и фасада за целу кућу, тачније две стамбене јединице.
Осим реновирања дома, Тамара је открила чари Беле Паланке, пробала посебне банице и пуњене суве паприке “вртке” које су национални заштићени бренд овог места. Са породицом је уживала на Дивљанском језеру, видела најстарије дрво на балкану, храст стар 1027.година, у селу Дивљани. Са Сташом и Алексом је заједно са старим пријатељем Властом спалеологом и авантуристом, истраживала Сићевачку клисуру ходајући старим римским, и бановинским путем, слушала приче о хајдуцима и турским караванима. Власта им је показао и пећину Мала Баланица у којој је пронађена најстарија вилична кост прачовека у Европи – и то из времена када је свуда у Европи владао вечити снег и лед. Осим откривања природњих лепота околине Беле Паланке, Тамара, Сташа и Алекса су учили и прве кораке “слободног пењања” захваљујући тренеру Весни Гејо, мајци наше најуспешније спортискиње, јуниорског европског и светког првака у “слободном пењању” – Сташе Гејо.
Нова епизода емисије “С Тамаром у акцији” обећава пуно авантура, интересантних података и најважније – решено стамбено питање трочлане породице Голубовић.
Емисија је на програму у петак, 12.маја у 21:00, на Првом програму Јавног сервиса.