Породица Новаковић

Драган Новаковић (45) родом је из Рудне Главе, места у околини Мајданпека. Када је имао 20 година, упознао је садашњу супругу Љубицу (44) на игранци у њеном родном селу Лесково. Он је Србин, она је Влајна, али мешани брак у том делу Србије је веома честа појава. Сви мештани, било Срби, било Власи, углавном знају оба језика да говоре. Љубица је већ имала једно дете из претходног брака, сина Милоша који је благо ометен у развоју. Драган га је прихватио као рођено дете и са Љубицом заснива велику породицу. У браку су добили још седморо деце. Прво су живели код Љубичиних родитеља, па у суседном селу под киријом, да би коначно од општине Мајднапек добили напуштену кућу у Љубичином родном селу Лесково – на поклон. Кућа има само 45 квадрата у којој је живело њих деветоро. Ни то не би био највећи проблем да кућа нема воду. Новаковићи користе воду за пиће из извора удаљеног 100м. Купају се у оближњем потоку, зими се сналазе грејући воду на шпорету на чврста дрва. Спавају сви у једној соби. Драган са пасторком Милошем надничи у шуми, и где год да га позову комшије. Веома је вредан и тако је васпитавао своју децу. Имају велико двориште пуно животиња о којима брину деца. Новаковићи нису гладни, али им зато недостаје све остало, пре свега купатило, кухиња и одвојени кревети.
Тамара је са појачаном екипом мајстора у првој епизоди, четврте сезоне имала велики задатак. Требало је пре свега пронаћи начин како се може довести вода до куће Новаковића. У томе јој је помогао тим из ЈП Водовод Мајданпек, као и екипа мајстора из градског стамбеног предузећа општине Мајданпек. Уз помоћ комшија Тамара је имала сву неопходну механизацију и да направи септичку јаму за Новаковиће. За само 5 радних дана, уз помоћ великог броја људи, Тамариних мајстора и спонзора, Тамара је Новаковићима ископала бунар, направила водовод и канализацију, септичку јаму, урадила фасаду, купатило, кухињу и потпуно реновирала унутрашњост куће.
Уз то је, са млађим Новаковићима обилашла импозантни рудник у Мајданпеку, учила да вози невероватно возило БЕЛАЗ које се користи на површинском копу, водила децу у Рајкову пећину и на највиши природни прераст у Србији Ваља, висок 45 метара. Такође сазнала је и како изгледа озбиљна сеоска олимпијада у којој учествују сва села општине Мајданпек. А ако вас занима како можете да пронађете злато у притокама Пека, будите стрпљиви до краја епизоде. Прва у низу емисија који ће се снимати на истоку Србије, на програму је у петак 29. септембра у 21.00!