Породица Јовић

Новица Јовић (44) живео је у селу Горњане код Бора са супругом са којом је у браку добио троје деце: Снежану (15), Мају (12) и Стевана (10). Нажалост супруга је била веома проблематична, склона алкохолу, преварама, па је брак између њих био пун свађа, све док она једног дана није побегла са децом у суседно село одакле је родом. Деца су бракоразводном парницом припала њој, али су убрзо побегла назад код оца, који је после годину дана коначно добио старатељство. Новица се са децом одлично слаже, живе веома скромно у једној трошној кући која се састоји од две просторије без купатила. Повремено код Новице долази мајка Ружа која му помаже око кућних послова. Новица ради на железници и као надничар где год да га позову. У дворишту је уштедом и скромним животом купио и другу кућу која је мало већа али нема струју ни воду, нити било шта од намештаја па је неусловна за живот. Новици деца помажу око чувања животиња, брину једни о другима, најстарија ћерка Снежана са њим надничи, док средња Маја кува и брине о најмлађем брату.
Тамару и мајсторе деца нису очекивала јер су мислили да нису прошли кастинг зато што су обе куће тешке за реновирање.
За пет радних дана Тамара је са својом екипом решавала велике задатке: правили су водовод и канализацију у дворишту, ископали септичку јаму, како би већу кућу оспобили за живот и саградили функционално купатило и кухињу. Увели су струју, средили пропали кров. За ове радове имали су помоћ јавно-комуналног предузећа из Бора као и комшија који су имали потребну механизацију.
Снежанина велика жеља била је да посети Клуб Рудара који се налази 450 м испод земље у Борској јами. Тамара јој је испунила ту жељу, и сама са својом сниматељском екипом посетила рударе који раде на 750 м испод земље на 17 хоризонту. До сада тамо ни једна тв екипа није била. Како испод земље, храбра екипа емисије “С Тамаром у акцији” попела се и на 1100м надморске висине, на врх Борских столова, приказујући гледаоцима божанствен ланац Великог и Голог Крша коме припадају Борски столови и планина Дели Јован. У овој емисији сазнаћете и како је настала Брестовачка бања, од чега је боловао Кнез Милош Обреновић и којим све изворима је богата ова бања.
Екипа емисије мучила се и са променљивим временом, па је честа киша реметила темпо радова.
Све у свему веома узбудљива епизода, са пуно корисних информација на програму је у петак 13.октобра у 21:00 на Првом програму Јавног сервиса. Погледајте како је екипа емисије средила нови дом дивне породице Јовић!