Породица Петковић

Јелена и Ненад Петковић су имали веома тешке животе пре него што су се упознали и засновали брачну заједницу. Ненад је изгубио брата близанца и то га је буквално стопирало да иде даље у животу. Родитељи су имали веома тежак брак, и након развода се осамостаљује и почиње да ради све и свашта. Ненад је припадник ромске заједнице. Јелена је имала веома болесну мајку, пола живота је провела са њом у болници. Нажалост после смрти је бринула и о оцу који је такође преминуо од карцинома. Због бриге о родитељима Јелена је напустила средњу школу, а и сама је због изузетно велике диоптрије онемогућена да ради.
Са Ненадом има три ћерке: Ангелину (9), Невену (8), и Анастасију (7). Све три девојчице су веома слатке, лепо васпитане и мирне. Петковићи су веома побожни и повучени. Ненад скупља хартију и пластичне флаше по Смедеревској Паланци, и надничи све послове за које га позову. Читава Паланка га обожава и цени његову породицу.
Петковићи живе у разрушеној кући, у којој је у једној просторији кухиња и када за купање, а у другој соби сви спавају. Половина kуће је у рушевинама која нема кров.
У овонедељној акцији, Тамари и њеним мајсторима је помогао скоро сваки грађевински предузетник у Паланци. Добили су багере, камионе и осталу потребну мехнизацију, цреп, дрвену грађу, тако да је екипа “С Тамаром у акцији” могла да среди, раскрчи и премести неколико малих допонија које су се налазиле у сокаку Петковића и усрећи неколико породица које ту живе.
Осим грађевинских радова Петковићи су Тамару водили на извор Кисељак, у народни музеј и цркву. Посетили су манастир Пиносаву и уживали на Кусадачком језеру поред манастира. Девојчице су Тамару водиле на пробу фолклора КУД-а Абрашевић, а Тамара њих на тренинг орјентираца код Крајковачког језера, чувеног Паланачког купалишта.
Како може да се живи од скупљања секундарних сировина, шта све у околини Паланаке у срцу Шумадије може да се види, како су изгледали изузетно обимни грађевински радови, погледајте у трећој по реду епизоди новог серијала емисије “С Тамаром у акцији”, која је на програму 20.октобра у 21 caт на Првом програму Јавног сервиса.