Породица Поповић

Породицу Поповић чине мајка Гордана (46), син Душан (26) и ћерка Милица (15). Оца су изгубили од карцинома пре шест година. У кући за сада привређује само Гордана јер син Душан пати од церебралне парализе и нико не жели да га запосли иако има завршену средњу економску школу. Ћерка Милица је веома рано сазрела јер је морала да води рачуна о брату док је мајка прихватала да ради неколико послова како би преживели. Кућа у којој живе има само 40 квадрата, и није прилагођена пре свега Душану који због лошег купатила не може сам да се купа и да користи тоалет. Гоца је са свим комшијама у веома добрим односима и они су јој заједно са рођеним братом помогли да промени кров на оронулој кући пре годину дана.
Тамара је са својим мајсторима покушала, уз велику помоћ локалне самоуправе и великог броја мајстора Ђердап Услуга, на све начине да помогне породици Поповић. Уз помоћ архитекте Александра Поповића, Тамара и мајстори су нашли готово немогућ начин како да пришире породичну кућу Поповића. Поповићи су добили нову просторију за кухињу коју никада нису имали, Милица своју собу, а Душан купатило прилагођено његовим потребама, као и сређену окућницу захваљујући којој самостално може да излази из дворишта и да улази несметано у кућу. Опште је познато да Тамара и њена екипа обожавају животиње и да се труде увек да воде рачуна и о њима. Тако је и овог пута, пас породице Поповић, Лео добио кућицу и идеално решење како несметано да се креће по дворишту а да не буде пуштен са ланца.
Кладово је општина која се налази на историјски веома интересантном стратешком положају, где Дунав прави меандер облика коњске главе, и као такав има веома богату историју. Осим Трајанове табле, моста и пута, Тамара ће са својим саговорницима откирити веома интересантне детаље везане за овај део Србије. Осим историјских локалитета, видећете и божанствену планину Мироч као и импозантну причу о ХЕ Ђердап. Четврта епизода емисије “С Тамаром у акцији” на програм је у петак 27. октобра у 21х на Првом програм Јавног сервиса.