Породица Јовановић

Драган Јовановић је самохрани отац ромске националности. Имао је жену Румунку са којом је добио близанце Милана и Милену. Жена га је напустила када су близанци имали две и по године. Породица Јовановић живи у једином влашком селу општине Велико Градиште, Тополовнику. Кућа има 50 квадрата, нема купатило, воду ни канализацију. Драган и његова деца су веома скромни, омиљени у комшилуку. Близанце су одгајиле прве комшије које су их и пријавиле за емисију. Драган сада живи од надница које често не може да прихвата да ради јер је веома болестан. Деца су ове јесеци кренула у први разред средње школе.
Тамарина екипа већ је први дан увидела колико је Тополовник организовано село. Како се рашчуло да је екипа стигла, већ је дошао компија Воја да са својом екипом лимара пружи потребу помоћ. Киџа и његова екипа је ископала и бетонирала септичку јаму. Тамарини момци су направили кухињу, купатило, завршили фасаду. Удружење жена “Тополовчанке” је водило рачуна да сваки дан мајстори имају домаћу питу или неки колач свеже спремљен само за њих. Како је село Тополовник познато по Јепуријади (јепур за влашком значи зец), само за Тамару и породицу Поповић Удружење ловаца је направило гулаш од зеца.
Осим гурманлука, Тамара је сазнала и како је Сребрно језеро добило име, где Градиштанци највише воле да се купају, којих животиња и птица има у крају око језера и тог дела Дунава. Породица је са Тамаром обишла и манастир Нимник.
Усељење са најбројнијом и највеселијом публиком испред куће, завршило се весело играњем влашког кола, а све ћете то видети у петој по реду епизоди емисије “С Тамаром у акцији”, у петак 28.октобра, у 21 caт.