Породица Симић

Породицу Симић чине отац Недељко (43) и деца Анђела (9) и Денис (8). Пре две године десила им се велика трагедија. За време доручка мајка Мирјана, (која је иначе патила од мултиплекс склерозе), се угушила од хране деци пред очима. Иако је Недељка одмах позвала ћерка, мајка је приминула док је Недељко стигао кући. Све то оставило је велики траг на читаву породицу. Деца су превремено одрасла, и иако су изузетно васпитана, отворена и везана једно за друго, видљиво им недостаје мајчинска љубав.
Породица Симић живи у кућици од 40 квадрата у насељу Кључ у Петровцу на Млави. Читав крај је два пута био поплављен у великим поплавама у Србији пре пар година, тако и кућа породице Симић. Оца Недељка, читаво насеље изузетно воли јер је добар, тих и скроман човек. Недељко ради у јавно-комуналном предузећу као чистач улица. Узео је прву смену (од 03-11х) како би цео дан могао да посвети деци, да их дочекује из школе и да им кува. У дворишту имају пластеник, и две баште које су пуне поврћа. Све то Недељко одржава са децом и суштински од тога се прехрањују, пошто му је плата изузетно мала и служи за друге трошкове. У кући имају једну просторију која је служила као кухиња и дневни боравак, али је изузетно ниска јер је кров постављен на једну воду, и другу у којој су сви спавали, а деца преко дана учила. Симићи су имали веома хладне зиме због лоше столарије и недостатка фасаде.
Тамарину екипу, Недељко и деца уопште нису очекивали. Прошло је доста времена од кастинга, и већ су потпуно дигли руке од наде да ће им се Тамара појавити на вратима, па је изненађење породице било веома емотивно.
Поред грађевинских радова, гледаоци ће видети да су Анђела и Денис имали веома узбудљиву недељу са Тамаром. Посетили су село Бистрицу познату по бројним воденицама, посетили манастир Витовницу где је живео отац Тадеј, као и влашко село Кладурово које је у њихову част правило праву влашку гозбу, са чувеним специјалитетом “жумаре”. Такође, породица је присусвовала и рукометној утакмици Србија-Фарска оствра која се те недеље одржавала у Петровцу на Млави, а највеће звезде нашег женског рукомета су Анђели, иначе веома награђиваној младој рукометашици, приредиле велико изненађење.
Нова емисија “С Тамаром у акцији” је на програму у петак, 17-тог новембра у 21х, на Првом програму Јавног сервиса.