Породица Станојевић

Бојан и Сандра Станојевић су брачни пар који су почели да се забављају у првом разреду средње угоститељске школе у Соко Бањи. Сандра је завршила куварски смер, а Бојан је напустио школу после прве године када му је умро отац. Отац и деда су му радили у Сокобањком руднику. Када је отац умро на радном месту, Бојан је наследио посао. Иако му је посао рудара ужасно тешко падао све време, био је приморам да ради јер са мајком није имао довољно примања, а ни касније када је са Сандром засновао породицу.
Бојан и Сандра су до рођења првог детета имали пуно проблема, јер је Бојанова мајка није прихватала пошто је ромске националности. Због тога су првих неколико година брака живели као подстанари. Међутим после рођења првог детета, Бојанова мајка их позива да живе заједно. Сада Станојевићи имају Максима (11), Лану (9), Јелену (7), Јована (5), Лауру Марију (3) и новорођенче од две недеље. С обзиром да су обоје били јединци и Бојан и Сандра су желели велику породицу. Бојан и даље ради као рудар, али се и он и жена свим силама труде да васпитају и одшколују децу тако да нико више у породици не мора да буде рудар. Сву децу држи Сандра, сва су деца одлични ђаци, воле да читају, дивно се слажу. Бојан је у међувремену од уштеђевине мајци саградио малу кућу у истом дворишту, а он је са породицом остао у већој, својој дедовини. Међутим та кућа има проблем са огромном капиларном влагом која је уништила зидове куће, и направила огромну буђ у половини куће која највише смета Јовану (5) који болује од астме. Столарија је дотрајала, па је и услед недостатка топлотне изолације, зими постала готово неусловна за живот. Станојевићи су имали и проблем са слабим притиском воде, па лети готово да нису могли да користе купатило, и веома лошу електричну инсталацију.
Када је Тамара дошла са својом екипом да помогне Станојевићима, Бојан је лежао у болници услед повреде на раду. Сва деца и Сандра нису од узбуђења могли да се спакују, па су им у томе помогли Сандрина сестра и комшинице. Уз помоћ Јавног комуналног предузећа, Тамара је погурала процедуру да се Станојевићи прикључе на нови градски водовод, као и на нове бетонске бандере и на тај начин им решила акутне проблеме. Уз помоћ фасадера, мајстора за олуке, лимара, екипа Тамариних мајстора је решила све грађевинске проблеме Станојевића у задатом временском року.
Осим радова на кући, Тамара је са децом обилазила бројне лепоте Соко Бање: излетиште Лептерију, Соко Град, планину Озрен са бројним излетиштима, попела се на планину Ртањ и откривала чиме све деца воле да се баве у Соко Бањи. Осма по реду епизода четврте сезоне емисије “С Тамаром у акцији” на програму је у петак 24.новембра у 21 caт.