Породица Војиновић

Екипа емисије “С Тамаром у акцији” у 10-тој епизоди борави у селу Шаркамен код Неготина. Читав тим емисије био је веома потрешен позивом учитељице основне школе у том селу. Код учитељице Гоце од првог до четвртог разреда похађају наставу шестогодишњи Љуба и петогодишња Вера. Наиме, Љуба има видне заостатке у развоју па о њему брине рођена сестра Вера која га води у школу, учи са њим, купа га, облачи, једном речју брине о њему. Деца живе са баком Љубинком (70), и родитељима Станимиром (51) и мајком (38). Љубинка је веома болесна жена која после мужевљеве смрти све теже може да ради и одржава кућу. Станимир је постао инвалид када се повредио још као дете, носећи дрва. Мајка Наташа је ментално заостала. Породица Војиновић живи у веома лошем стању. Кућа представља један од најтежих задатака са којима се суочила Тамарина екипа.
Због изузетно потресне судбине мале Вере, Тамарин тим је одлучио да ипак дође у ово село, трудећи се да помогне пре свега њој, да она добије кућу из снова, како би лакше могла да се брине о брату.
Мајстори су имали задатак да направе купатило и кухињу, да уведу воду у кућу, а уз помоћ људи из села, пре свега председника МЗ Шаркамен, ископана је и озидана септичка јама, урађен је цео кров, направљена је фасада.
Тамара је Веру и Љубу водила да виде прелепе пределе око њиховог села. Манастир и прерасти Вратне, прерасти Замне, ушће реке Тимока у Дунав, које се налази на тромеђи Србије, Румуније и Бугарске, а посебан део емисије посвећен је Мокрањцу и манифестацији “Мокрањчеви дани”.
Невероватну причу о тешким људским судбинама, великој солидарности и стварима које треба да представљају праве вредности у животу, видећете 15. децембра у 21 сат на Првом програму Јавног мадијског сервиса, у оквиру 10. епизоде емисије “С Тамаром у акцији”.