Породица Димитријевић

Срђан Димитријевић има 37 година, самохрани је отац тројице синова: Немање (13), Милана (11) и Вељка (8). Супруга га је напустила пре 4 године, након 10 година брака, тако што је ненајављено отишла код рођака у Босну и никада се није вратила, нити се јављала. Срђан ради у фабрици обуће за 25000 динара и надничи кад год може. Води рачуна о синовима, кува, води бригу о домаћинству. Синовима недостаје мајка, али само најмлађи то показује. Деца су изузетно лепо васпитана и имају дивно друштво. Живе у кући коју је купио Срђан, јер су сви одрасли у дедовини код села Бабин Зуб на Старој планини. Кућа се налази у селу Горње Зуниче надомак Књажевца. Кућа има проблем са канализацијом, па купатило не може да се користи. Нема ни воде у кухињи. Подови су били у изузетно лошем стању, влага и хладноћа у кући –несносна, због непостојања олука и фасаде.
Тамарина екипа мајстора је наравно и у овој епизоди у року од пет дана, захваљујући великој помоћи локалне самоуправе из Књажевца, успела да реши све проблеме Димитријевића. Градски водовод је ископао нову септичку јаму, урађени су олуци као и део крова који је био проблематичан. Сву суву градњу, у унутрашјости куће, решавали су Тамарини мајстори у току недеље. Једна од највећих архитектонских промена захваљујући колегијалности и солидарности великог броја радника успела је да обрадује три дечака и њиховог оца.
У епизоди је Тамара стигла да посети и њихову основну школу у Књажеву која се гради и уређује на предиван начин, због изузетног директора школе који први облачи радно одело јер му је битно да деца уживају на часовима. Прелепу околину Књажевца, шармантно село Доња Каменица, Бигарске водопаде, архео-етно парк, Немања, Милан и Вељко видели су први пут и уживали заједно са Тамаром.
Неке ствари сигурни смо ће и гледаоци први пут видети, у петак 15-тог децембра у 21ч, на Првом програм Јавног медијског сервиса, када је на програм 11-та епизода емисије “С Тамаром у акцији”.