Породица Милић

Дванаеста епизода емисије “С Тамаром у акцији”, посвећена је предивној породици Милић која живи у селу Ћириковац, код Пожаревца. Породицу чине бака Верица (63), син Слађан (42), снаја Благица (44) и унуке Јелена (15) и Јована (13). Слађан и Благица су глувонеме особе, и то Слађан 100%, а Благица 40%. Упознали су се на прослави нове године у параћину пре 20 година, и од тада су заједно. Бака Верица је трпела велика понижења у Слађановом одрастању и уз огромне личне муке успела да га васпита у предивног човека. Сада Слађан и Благица имају две дивне ћерке, које су изузетно лепо васпитане и добри су ђаци. Слађан ради у јавном предузећу Прим у Костолцу као аутомеханичар. Захваљујући развијеним другим чулима успева да поправи моторе путем додира. Благица је радила у штампарији, нажалост сада је без посла.
Милићи живе у малој кући по квадратури, али на два спрата. Саградили су је бака Верица и њен покојни супруг. Највећи проблем у кући представља изузетно мало купатило и то што горњи спрат није повезан са доњим, па девојке које живе на горњем спрату треба да излазе напоље да би ушле на приземље где се налази купатило. Како родитељи не могу да их чују када хоће да отворе врата, користе батеријске лампе, како би преко прозора родитељи могли да их виде.
Тамара је заједно са својим мајсторима имала изузетно бројну и веселу екипу која је имала велике грађевинске подухвате, али и муку да се избори са изузетно јаком кошавом која није престала да дува неколико дана. Тамариној екипи у помоћ је притекла и једна приватна грађевинска фирма која је радила фасаду, градила помоћни објекат за животиње, затим Слађанове колеге, бројна екипа бравара из ЈП Прим која је решавала проблем унутрашњег степеништа и спољашње ограде. Вредну екипу посетио је чак и деда Мраз, са ирвасима и патуљком са далеког Северног пола.
Уз још једну веома инспиративну породичну причу, бајковито усељење у нову кућу, у 12-тој епизоди видећете и како изгледа чувена ергела у Љубичеву, одушевиће вас вештина вишебојаца и малих пожаревачких волтижера, чућете не толико познате детаље из живота чувене сликарке Милене Павловић Барили, као и фантастичне кадрове са чувеног Виминацијума. Нова епизода на програму је у петак, 29.децембра у 21 на РТС1.