Породица Ђорђевић

Породицу Ђорђевић чине самохрана мајка Зокица (47) и њена деца: ћерка Анђела (15), син Михајло (13) и најмлађа ћерка Николина (11). Отац их је напустио када се Зокица породила са трећим дететом, и никада са децом није желео да има контакт, иако живи у Бору. Зокица је у ванбрачној заједници живела у својој шупи, у потпуно неусловним условима. У том окружењу је одгајила сама троје деце. Каже да јој се осим деце, ништа лепо у животу није десило. Живи од социјалне помоћи, дечијег додатка, половне препродаје робе на пијаци. Лети надничи, бере воће, чува стара лица. Гардеробу добијају од Црвеног Крста, а хране се у народној кухињи.
Коначно, захваљујући једној хуманитарној организацији, Зокица и њена деца су добили стан од 40 квадрата пре две године. Иако је у питану стан у павиљонској згради, где су потпуно биле уништене елетро и водоводне инсталације, Зокица и њена деца су били веома срећни. Сва деца су изузетно добри ђаци, посебно Анђела, која једва чека да упише факултет, осамостали се и преузме бригу о породици.
Породица Ђорђевић и даље буквалном смислу, једва преживљава, и зато су их Анђелине другарице и пријавиле за емисију.
Радост долази пред Бадње вече, када и треба. Тамара и њена екипа донели су Ђорђевићима оптимизам и нову вољу за животом. Иако у стану није било воде ни струје, у питању је пре свега мала квадратура па искусној екипи ништа не може да буде нерешиво. За четири дана, стан породице Ђорђевић добија невероватну промену, коју ће гледаоци моћи да виде на програму 5.јануара, у 21х на Првом програм Јавног медијског сервиса.
Иако рударски град, Бор окружују несвакидашње природне лепоте. Тамара је са Анђелом, МИхајлом и Николијом обишла и прелепо Борско језеро, Лазарев кањон и Лазареву пећину, село Злот, обишли су диван Золошки врт у Бору и разговарали са младом генерацијом скејтера, наследника чувене екипе “Колос” из филма “Тилва Рош”.