Породица Јоњић

Пету сезону серијала ” С Тамаром у акцији” екипа емисије почиње у селу Пругово, у близини Пожаревца, у коме живи Драгана Јоњић (33). Драгана се удала веома млада, одмах по завршетку средње школе. Брак није био срећан, нити је трајао дуго. Из тог брака има једно дете, Анастазију (15). У другом браку је нажалост, преживела још већу несрећу. У осмом месецу трудноће, на прагу куће, убијен је њен супруг од стране ментално поремећене особе из истог села. Драгана је једва преживела тај догађај, а непоредно после порођаја је имала излив крви на мозак. Када јој је отац умро, наследила је плац на којем се налази стара породична кућа без купатила где јој живи тетка са братом, и незавршена, нова кућа коју је почео да гради њен отац. Драгана ради у кројачкој радњи, веома је вредна, много је воле сви у колективу. Заједно са газдарицом, колеге су одлучиле да јој помогну и прикупили су средства помоћу којих је Драгана почела да завршава нову кућицу, у коју жели да пређе са сином да живи. Због неуслова у старој кући која има само две собе и неисправно купатило, старија ћерка живи са оцем преко недеље у Костолцу, где и иде у средњу школу. Преко викенда борави код мајке. Обема је велика жеља да се скуће заједно, јер се слажу као другарице. Осим стамбених проблема, Драгана и даље мучи муку са здрављем. Има епилепсију и још једну операцију анеуризме коју треба да уради.

Овој изузетно храброј жени и великом борцу, помоћ је пружила екипа емисије “С Тамаром у акцији”. Тамариној сталној екипи, придружила су се још три мајстора, и сада њих десеторо могу да прихвате и озбиљније грађевинске подухвате. Направили су Драгани септичку јаму и канализацију, урадили фасаду, проширили купатило и уредили комплетан ентеријер куће. Захваљујући људима добре воље који воле емисију, Тамара је успела да среди Драгани хитан скенер и све потребне прегледе, како би се Драгани што пре заказала операција на пожаревачкој клиници. Чак је и њиховог пса одвела код ветеринара где је стављен под контролу и његов здравствени проблем.

Поред решавања важних животних питања породице Јоњић, у епизоди ће гледаоци видети и историјску пожаревачку Тулбу где се ове године обележава 300 година од потписивања пожаревачког мира, Парк Чачалицу, како изгледа ушће реке Мораве у Дунав из авиона. Поред свега овога, сазнаћете и зашто је чудотворан манастир Рукумија, и како изгледа необично село Острово које се налази на речној Ади код Костолца.

Прва епизода нове сезоне, на Првом програму Јавног сервиса, је у петак, 9. марта, са почетком у 21 часова.