Почело снимање пете сезоне емисије

5. фебруарау у оквиру пете сезоне емисије ”С Тамаром у акцији”, екипа ће и овог пролећа боравити на истоку Србије, тачније у Браничевском, Подунавском, Борском и Зајечарском округу. Због великог броја приспелих пријава, још 11 породица добиће нов кров над главом и шансу за нови почетак. Новина од овог серијала је што ће сваки наредни, (пролећни и јесењи), имати и једну специјалну епизоду, у којој ће Тамара и њени мајстори да реновирају удружења, дечија одељења у болницама, обданишта и друге институције рањивих друштвених група. Нова сезона почиње 9.марта на Првом програму Јавног медијског сериса.

 

До сада, у 54 епизоде помогло се укупно око 380-ро људи, од којих око 210-ро деце. Реновирало се око 4,300 квадрата животног простора, донирало 15 пластеника, обрадило око два хектара земље.

Ауторка и продуценткиња емисије Тамара Грујић посебно истиче специјалне епизоде у новој сезони. ”Стално размишљамо на који начин наше акције можемо да проширимо и на тај начин још више допринесемо заједници у којој живимо. Коначно смо обезбедили средства, захваљујући  нашим дивним спонзорима, да можемо да прихватамо и крупније грађевинске подухвате. То нам је омогућило и да примимо још три нова мајстора, тако да нас сад има 10 у екипи и заиста можемо више да постигнемо. Нас су иначе, од када се емитујемо на Јавном сервису, константно контактирала разна удружења рањивих група. На срећу, коначно можемо да им изађемо у сусрет.”

Прва таква специјална емисија посвећена је комплетном реновирању Дечијег онколошког одељења Клинике у Крагујевцу. Одељење има око 100 крадрата, подови, плафони и зидови су у катастрофалном стању, столарија такође. Задатак екипе је да потпуно реновира три собе за пацијенте и направи посебан тоалет у свакој. Одељење ће добити и лекарску собу, кухињу и ново купатило.

 

Серијал креће из Пожаревца, екипа ће стићи и до Књажевца на југу, од Голупца на истоку, до Велике Плане на западу Србије. Као и обично, осим реновирања стамбеног простора, Тамара се добро спремила и задала себи и екипи озбиљан обилазак свих значајних манифестација, представљања природних лепота, народне традиције и културе, овог дела наше земље.

 

Пета сезона емитоваће се од 9.марта до 1. јуна, сваког петка, на Првог програму Јавног медијског сервиса