Породица Фуцић

Споменка Фуцић (30) је избеглица из Хрватске. У Неготину је живела у ванбрачној заједници, међутим када је остала у другом стању, партнер је напустио. Свог мужа Милана (49), упознала је преко другарице, када јој је ћерка Кристина имала 4 године. Како су обоје били јединци и Споменка и Милан су желели да оснују велику породицу. Прво су добили близнакиње Милицу и Ленку (7 година), а затим и Уроша (1 година). Милан је Кристину прихватио као своје дете и не прави никакву разлику између ње и своје биолошке деце. Фуцићи живе у Милановој породичној кући, саграђеној пре Другог светског рата. Кров је дотрајао, и влага у целог кући је највише оштетила зидове од блата.

Споменка је завршила фризерски курс, али не може да нађе посао па брине о деци, Милан ради као сезонски грађевински радник. Скупља гвожђе, тргује, труди се на све начине да заради новац за храну и школовање деце, то им је свима много важно.

Тамара и њена екипа су пре свега, у овој епизоди имали среће са временом које им је било преко потребно. Уз помоћ Јавног комуналног предузећа из Неготина и Миланових пријатеља, успели су да потпуно среде двориште, и ограду што је додатно веома обрадовало Споменку. Грађевински радови у кући су били огромни, сваки зид је морао да се санира, подови да се изливају, што је Тамарину екипу много намучило.

За разлику од мајстора, Тамара је са породицом стигла и мало да ужива у лепотама општине Неготин. Походили су на прелепу планину Дели Јован, имали среће да баш за Светог Трифуна бораве у Рајачким пивницама, па ће гледаоци моћи да виде дивне обреде и обичаје који су везани за овај виноградарски крај. Такође, подсетиће се још једног великог јунака који потуче из тог краја – Хајдук Вељко. Друга по реду епизода нове сезоне на програму је у петак 16.марта на Првом програму Јавног сервиса са почетком у 21 час.