Породица Атанацковић

У селу Царевац, надомак Великог Градишта, живе Аца (44), и Верица (48), са двоје деце Андријаном (13) и сином Андреом (10), у Ациној породичној кући. И Аца и Верица су имали један брак пре ове заједнице, из ког само Верица има двоје одрасле деце која више не живе са њима. Аца и Верица су имали веома тежак живот, обоје су радили напорне физичке послове. У својој 13-то годишњој заједници заједно раде као професионалне дрвосече. Имају свој трактор и моторне тестере. Њихова деца су научила сама да кувају и да се брину о себи кад дођу из школе, јер у току сезоне Аца и Верица буквално раде по цео дан. Аци је хоби скупљање гвожђа од којих прави разне изуме као што су сушач за воће, бојлер. Немају канализацију, али су направили купатило у коме могу да се купају, и функционалну кухињу. Верица је изузетно чиста жена, и иако имају подове од блата, све је врло чисто и уредно.

У овој епизоди, први изазов који је имала Тамарина екипа била је да иселе Атанацковиће, јер је Аца имао невероватно пуно ствари које је скупљао у кући и у дворишту. Иако је време радило против Тамариних мајстора, прискочиле су у помоћ све комшије из села. Марко Ивановић је ископао својом комбинирком рупу за септичку јаму. Он је помагао Тамари и у претходној сезони, када је екипа била на истој општини, али у селу Тополовник. Такође, још један Тополовчанин је дошао да уради олуке, драги Воја са његовим сином. Захваљујући заједничком раду, Атанацковићи су на време добили нови дом. У овој епизоди видећете и нов систем уградње и врсте септичке јаме, која је постала стандард у Европи.

Велико Градиште и његова околина, има дивне приче и прелепу природу. У овој епизоди Тамара ће причати о Властимиру Павловићу Царевцу, Жанки Стокић, одбојци, пасуљијади, тачније чувеној сорти градиштанског пасуља, а видећете и како изгледа село Рам и које историјске приче крије. А посебна посластица биће прича о првом, и једином званичном вампиру на свету, из села Кисиљево, код Градишта.

Трећа епизода нове сезоне на програму је у петак 23.марта на Првом програму Јавног сервиса са почетком у 21 час.