Породица Павковић

Ивана (30) и Милорад (39) су се упознали и заволели на први поглед у Великој Плани. Милорад има кућу у селу Велико Орашје код Плане, а Ивана је рођена у селу Покајница. Заједно су десет година, и воле се као првог дана. Захваљујући тој великој љубави, могу да се изборе са недаћама које су их задесиле. Милорад је имао изузетно тешко детињство, оставила га је мајка, Ивану такође, кад јој се мајка преудала. Заједно су желели да имају своју породицу. Међутим, Ивана је породила девојчицу Анђелију (7) у седмом месецу трудноће кад је имала само 700 грама. Због тога је Анђелија ментално заостала, и има проблема са кичмом и срцем. Друго дете Новак (4) је такође рођен са седам месеци али је имао 1,6кг и нема никаквих последица по здравље. Сву своју љубав су усмерили на одгајање деце. Милорад је грађевинац, помагао је свакој кући у селу, док је могао. Онда је и он добио тежак облик дискус херније, чека на операцију и нажалост не може да ради као пре. Живе од социјалне помоћи и дечијег додатка. У кући, нису имали купатило, Милорад је почео да га зида, али га није завршио. Труде се да живе гајећи животиње. Имају расне кокошке, две козе, 80 голубова високолетача, што је Милорадова велика страст и хоби. Са својим голубовима је освајао многе награде.

У најхладнијој недељи ове године, у сред леденог таласа, Тамара се са својим мајсторима борила заједно са комшијама у Великом Орашју. Домаћице су кувале чајеве и кафу, месиле колаче, а комшије су са неколико приватника и општином Велика Плана обезбедиле све што је било потребно да Тамариним мајсторима олакшају посао. Чак је екипу емисије посетио и Неша- Лепи Брка, који је мајсторима скувао дивну чорбу да их угреје.

У тако срдачној атмосфери направљена је септичка јама, канализација, уведен је водовод, направљени су олуци, и промењен потпуно ентеријер куће.

Тамара је са породицом обишла чувене манастире Копорин и Покајницу, посетила аматерско позориште ”Масука” у великој Плани, открила како су се градиле чувене цркве брвнаре које су у време Турака могле да се селе из села у село, затим зашто у Лозовик долазе астронаути из Русије, које је најхуманије село у Србији, и посетила најпознатије винарије у том крају.

Нова епизода пуна сјајних авантура, на програму је у петак, 6. априла у 21 час, на Првом програму Јавног сервиса.