Породица Радосављевић

Жељко Радoсављевић (38), и Наташа Радoсављевић (32), одрасли су заједно у Малом Извору код Бољевца. Мали Извор, је велико село у којем живе Срби, Власи и Роми. Иако су се познавали цео живот, Жељко је имао брак пре Наташа у којем није имао деце, а Наташа – Влајна по националности, имала је дете из ванбрачне заједнице, Ену (9). Пре 5 година, родила се невероватна љубав између њих, и у кратком браку добили су троје деце: трогодишњу Софију и близанце Даницу и Душана, старих 6 месеци. Жељко је наследио дедовину која подразумева кућу у којој сада живе, направљену од блата, и њиву коју обрађују. Живе од пољопривреде и надница које Жељко ради сечући дрва. Породица Радoсављевић представља просечну српску породицу младих људи који су остали да живе на селу. Живе веома скромно, раде пуно, одгајају децу са много љубави. У свакој кући која је направљена од блата пре више од 100 година постоји исти проблем, нема воде. Жељко је сам дозидао купатило међутим није могао да га припоји кући, већ се у кућу из купатила улази са трема. Оно што није могао сам да поправи је и изузетно лоша струја, па је Наташи било ограничено више ствари да упали истовремено. Такође није постојала септичка јама, а плафони су једноставно од старости почели да пропадају.

У селу Мали Извор Тамарина екипа мајстора, имала је највећу помоћ до сада, јер Жељка буквално сви обожавају у селу, и има много млађих брачних парова који су ту остали да живе. Локална самоуправа је толико изашла екипи у сусрет, да је чак механизација стигла пре Тамаре и мајстора код Жељка у двориште, потпуно збунивши све, како да почну епизоду. Све у свему, сви грађевински проблеми су решавани заједничким радом, Тамарина екипа је завршила недељу са неколико килограма вишка јер су комшинице нон стоп доносиле и слане и слатке специјалитете.

Општина Бољевац обилује природним лепотама, које је Тамара са Жељком и Наташом успела да обиђе. Од дивног извора Црног Тимока, тачније Црне Реке у селу Криви Вир, до етно села Илино, обилазећи чувено Илиново врело. Пела је са Жељком и његовим пријатељима планинарима и редак врх Чучикамен, који пружа прелеп поглед на планину Ртањ. Видећете и како се правилно бере биљка Сатуреја Монтана која посебан квалитет, због надморске висине, управо има на обронцима ртањске планине. Тамара ће вам открити и како изгледају кривовирске жује, аутохтона сорта оваца која постоји само у околини села Криви Вир, као и које специјалитете праве златне руке Црноречја, руке вредних пензионерки које и црноречки фолклор чувају од заборава. У овој епизоди уживаћете у тимском раду, дивној природи, мноштву користих информација и великој дози хуманости и љубави. Пета епизода нове сезоне, на програму у петак, 13. априла са почетком у 21 час.