Породица Анђелковић

Глава породице Анђелковића је Мартин (39). Мартин се оженио веома млад и добио троје деце. Недуго након рођења трећег детета се развео и вратио у родну кућу у селу Вратна, код Књажевца. Иако је имао веома близак однос са децом, деца су морала да припадну мајци. Међутим, чим су дошли до прописане старосне границе, најстарија ћерка Кристина (18), а потом и Вељко (16) одлучили су да се врате да живе код оца. Сада у тој породичној кући живе Мартин са двоје деце, његов брат (56) и мајка (69). Најмлађи син Јован (14) их често посећује и планира и он да се пресели код оца. Мартин надничи, имају козу, свињу и кокошке. Не оскудевају у храни, али не могу никада да уштеде довољно да би могли да реновирају кућу.

Кућа има два спрата која међусобно нису повезана. Немају купатило, ни воду у кући. С обзиром да је Мартин изузетан човек, који се заједно са својом децом много намучио у браку и након њега, општина Књажевац је одлучила да помогне екипи емисије С Тамаром у акцији. С обзиром да су радови на овој кући, премашивали и буџет и временско ограничење Тамарине екипе, општина је прихватила на себе да одраде припремне радње у кући, како би Тамарина екипа могла да је заврши у задатом року од пет дана. Тамара и Југа су три недеље раније, једног касног понедељка поподне изненадили Мартина, након чега су кренули припремни радови. Тамара је са својом екипом код Анђелковића стигла 1.априла и одмах почела да успешно збија првоаприлске шале са мајсторима. Заједничким радом уз помоћ комуналне службе из Књажевца, бравара и комшија, Анђелковићи су добили дом на два спрата.

Уз грађевинске радове, Тамара је са Анђелковићима обишла лепоте Старе Планине, винарије Јовић и Џервин, извориште Бањицу, и открила фантастичан спортско дијагностички центар који ће почети са радом овог пролећа, и биће бесплатан две године за сву децу у Србији. Такође уз помоћ Удружења жена Етно село Равна открила је како се плету чувене двопређне чарапе карактеристичне само за овај крај.

Нова епизода емисије С Тамаром у акцији, на програму је у петак 4. маја у 21 час, на Првом програму Јавног сервиса.