Породица Радуловић-Ђурић

Лидија Ђурић (39) из првог брака има сина Александра (16). Са Елвисом Радуловићем, који је ромске националности, је 13 година у ванбрачној заједници, у којој су добили четири ћерке: Марину (11), Анђелу (10), Љубицу (5) и Дарију (3) године. Лидијин и Елвисов брак је једини мешовити брак такве врсте на општини Жагубица, због чега је Елвис веома поносан. Врло се лепо слажу и имају диван однос са децом, посебно Елвис и Александар, кога је Елвис прихватио као рођеног сина. Живе у кући Лидијиних родитеља, која је подигнута средином прошлог века и од тада није реновирана. Елвис је надничио годинама у иностранству и на тај начин су сакупили новац да направе два мокра чвора у кући, један за кухињу, други за купатило. У кухињи имају само лавабо, а због немогућности простора у купатилу имају само тоалетну шољу али не и каду. Без обзира да стамбене проблеме, Радуловићи су једна вољена и весела породица. Имају ситне животиње о којима се брину деца, Лидија је веома брижна мајка која их чува, док Елвис и даље надничи. Добијају и социјалну помоћ, од које школују децу.

Тамарина посета целу породицу је изузетно обрадовала. Мајстори су, у заједничкој акцији са јавно-комуналним предузећем из Жагубице, реновирали кућу Радуловића, санирали кров, и проширили купатило. Александар је направио ефикаснији распоред просторија, а комуналци су потпуно очистили двориште, срушили стару и направили нову шупу.

Осим грађевинских радова, Тамара је са породицом на најлепши могући начин представила Жагубицу, најчистију општину у Србији о којој се мало зна. Шетајући по влашким и српским селима која су смештена између Хомољских планина, мештани су им представљали своје обичаје, манифестације и музику. Тамара је обишла и Горњачку клисуру, где су смештени манастири Благовештање и Горњак, као и Бељаницу најлепшу хомољску планину. У овој епизоди ћете видети и зашто са Хомоља треба набављати мед и производе од шумског воћа, и по чему је чувено хомољско јагње као и овчији и козији сир.

Девета по реду епизода пете сезоне емисије ”С Тамаром у акцији”, на програму је у петак – 11.маја, са почетком у 21 час, на Првом програму Јавног сервиса Србије.