Породица Марковић-Крец

Мерима Крец (43) и Игор Марковић (39) су четири године у вези. Упознали су се када је Мерима дошла у госте код кумова који живе у селу Двориште, у близини Голупца. Иако им је порекло потпуно различито, Игор је Влах, а Мерима Банаћанка, љубав се догодила на први поглед. Обоје су имали веома тешке породичне трагедије. Мерима је изгубила брата о коме је водила рачуна последњих неколико година, и бринула се о његовој деци након братовљеве смрти. Игор је изгубио оца са којим је био веома близак. На почетку своје везе, прво су живели код Мериме у Банату јер се Мерими и мајка разболела. У то време су и они добили ћерку. Дете, Магдалена (2) је рођена без плућне марамице и са комплексном срчаном маном. Са девет дана је већ била оперисана када јој је спашен живот. Када се Меримина мајка опоравила, породица је преселила у Игорову породичну кућу, у којој живи Игорова мајка Даринка. Кућа је стара, саграђена у првој половини 20-тог века. Није имала канализацију, фасаду, олуке, подове. Било је потребно потпуно реновирање стамбеног простора. Влага, немање купатила и лоши подови, посебно су утицали на одгајање Магдалене која има веома осетљиво здравље, и која чека веома озбиљну операцију у Лондону. Без обзира на проблеме са којима се суочавају, Мерима и Игор имају предиван однос, пун љубави. Једно другом представљају највећи ослонац у животу.

Тамара је са својом екипом дошавши у Двориште решила већину проблема драге Мериме и Игора. За пет дана, уз велику помоћ Јавно-комуналног предузећа из Голупца, уведена је канализација, и одрађени су сви потребни грађевински радови: фасада, олуци, подови, зидови. Решена је влага, постављена септичка јама, сређена браварија у дворишту и улазу у кућу.

Са породицом је Тамара обишла и оближњи манастир Туман, у коме Игор повремено добровољно ради, а посетили су и предивне природне лепоте Голупца и његове околине: Голубачку тврђаву, Национални парк Ђердап, Лепенски Вир. Тамара се осврнула и на специфичне спортске клубове који се развијају захваљујући самом положају града Голупца: једриличарски клуб и женски клуб одбојке на песку.

Ганути Тамариним акцијама, Јавно предузеће Србија шуме, се прикључило добрим делима, и запослило Игора у сталан радни однос, и тиме је оба породица решила још једну муку. У зависности од лекарског прегледа који малу Магдалену чека у јуну месецу, уколико буде било потребно прикупљање новчане помоћи за операцију у Лондону, Тамара ће покренути и ту хуманитарну акцију.

Епизода из Голупца на програму је у петак 18.маја, у 21 час на Првом програму Јавног сервиса Србије.