Porodica Halitović

U drugoj epizodi šeste sezone, ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ odlazi u Tutin. Druga po veličini sandžačka opština se prostire u proseku na 1000 metara nadmorske visine, krase je brdoviti krajolici kanjona reke Ibar i njenih pritoka, a najveći deo njene teritorije nastanjuje muslimansko stanovništvo. Muškarci uglavnom rade u inostranstvu, a žene ostaju kod kuće i čuvaju decu. Porodica Halitović kojoj pomaže Tamarina ekipa je višečlana i čine je: otac Mithat (37), majka Sevija (33), sinovi Ramis (13), Adel (9), Anel (3), i ćerke Mediha (11), Meliha (7) i Urija (5).

Mithat i Selvija su zajedno u braku 15 godina. Mithat je godinama radio za američku ambasadu pa su veliku porodicu želeli oslanjajući se na njegova primanja. Međutim posle saobraćajne nesreće, Mithat je ostao bez posla i sada nadniči. Prvo su živeli kod njegovih roditelja, ali su onda marljivo štedeći novac kupili kuću-brvnaru do njegovih roditelja. Kuća nema kupatilo ni kuhinju. U njoj se porodica snalazi kako zna i ume, uglavnom se oslanjajući na Selviju koja je veoma vredna, stroga i komunikativna žena. Prijavili su ih prijatelji koji žive u inostranstvu. Tamarina ekipa majstora je uspela Halitovićima potpuno da promeni kuću. Sagradili su im kupatilo, kuhinju, stavili novu stolariju, izmenili raspored prostorija u kući. Uz veliku pomoć vlasnika stovarišta iz istog dela grada, napravili su im nadstrešnicu i terasu, zamenili crep, i odžake.

Uz građevinske radove, Tamara je otkrila lepote ove slabo posećene opštine. Članovi džip kluba su joj pokazali krajolik okolnih planina kao što su Ponor, Crvene vode, spuštali su se čamcem niz predivan tok Ibra, a kao posebnu poslasticu zabeležili su i najveći vašar na Pešterskoj visoravni, čuveni Ilindanski teferidž kod sela Bračak.

Videćete i i kako se prave čuvene mantije, ali ono što je najvažnije, sreću na kraju epizode koju su, između ostalog, pokazali drugovi malih Halitovića radujući se novoj kući svojih drugova.

Nova epizoda puna divnih emocija, prirodnih lepota i specifičnih narodnih običaja na programu je u petak, 5.oktobra sa početkom u 21h, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.