Porodica Filipović- Vučićević

Junakinje treće epizode serijala „S Tamarom u akciji“ su Lidija Filipović (51) i njena ćerka Slađana Vučićević (26). Lidija se udala mlada za Slađaninom oca, i iz Crne Gore došla u zaseok Filipovići u selu Kremna, nadomak Tare. U braku su dobili Slađanu i tročlana porodica je živela skromno u planinskoj, seoskoj kućici bez vode. Kućica je od drveta bez prave izolacije. Lidija je radila u polju (imaju nekoliko ari povrća), a suprug je nadničio.

Slađana se rano udala, i brzo dobila sina Stefana (4). Kada je drugi put ostala u drugom stanju, suprug joj je iznenada umro od infarkta. Ubrzo za njim, umire joj i otac. Dve žene, da bi olakšale život jedna drugoj, ponovo žive zajedno. U međuvremenu Slađana je dobila drugog sina Željka (2). U kući koja ima 45 kvadrata, žene nemaju toplotnu izolaciju, kupatilo, vodu u kući…

Tamarina ekipa majstora je u zadatom roku, uz pomoć od lokalne samouprave sela Kremna i opštine Užice napravila septičku jamu i bunar, uradili su fasadu, kao i kompletnu unutrašnju izolaciju.

Predivan predeo sela Kremna krase planine Tara i Mokra Gora, kao i kompleks Šarganska osmica.

U novoj epizodi videćete sve ove lepote ali i proročanstvo potomaka čuvene porodice Tarabić, stanovnika ovog sela, šta čeka Srbiju u bliskoj budućnosti.

Nova, treća epizoda šeste sezone „S Tamarom u akciji“ na programu je u petak, 12.oktobra, u 21h, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.