Porodica Jovanović

Biljana (25) i Goran (37) su zajedno osam godina. Oboje su imali veoma teško detinjstvo. Goran je imao problematičnog oca i brata, Biljanu je majka ostavila babi i dedi. Kada su joj oni umrli, socijalna služba je smešta u hraniteljsku porodicu u kojoj je takođe imala mnogo problema. Zbog svega toga završila je samo osam godina srednje škole. U srednjoškolskom uzrastu majka joj se ponovo udaje u Kosjeriću i zove Biljanu da živi sa njom. Biljana napušta srednju školu i odlazi kod majke. Veoma brzo, biva razočarana jer je majka ponovo izbacuje na ulicu. U teškoj depresiji, radeći razne honorarne poslove, upoznaje Gorana u kafiću u Kosjeriću. Zahvaljujući njemu izvlači se iz teške depresije i počinju da žive zajedno. Zbog problematičnog oca i brata, Goran se sa Biljanom seli kod bake Milojke (85) u selo Tubić, u kome nema ni struje ni vode, ali barem ima mira. Zajedno su dobili troje dece Bogdana (6), Anđu (4) i Bojana (3). Oboje vredno rade, nadniče, beru voće, nose drva, šišaju ovce….. Domaćinstvo se sastoji od dve kućice, jedna ima 23, a druga 16 kvadrata.

Tamara je u ovoj epizodi dobila veliku pomoć opštine Kosjerić i mnogobrojnih privatnika koji su želeli da se uključe u akciju. Elektrodistribucija je rešila problem struje. Jedna građevinska firma je rešavala problem kopanja bunara, pravljenja septičke jame i dovođenja vode do kuće (trasa zbog položaja bunara je udaljena 200m od kuće). Drugi privatnik je poklonio nov krov. Sve u svemu, od dve male kućice, napravljeno je simpatično domaćinstvo za samo pet dana, koje je u potpunosti promenilo veoma teške živote i Biljane i Gorana.

Pored građevinskih radova u epizodi ćete videti i sve ovo čine se meštani opštine Kosjerić ponose, pre svega tradicionalnom manifestacijom „Čobanski dani“, i razvijanjem seoskog turizma.

Nova epizoda na programu je u petak, 2.novembra u 21h, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.