Porodica Maksimović

Milojko i Radenka Masimović su u braku 35 godina. Upoznali su se u još u srednjoj tekstilnoj školi. Već u 21-oj godini Radenka ostaje u drugom stanju. Na samom početku zajedničkog života Maksimovići se susreću sa mnogo problema. Milojkovi roditelji nisu želeli da podrže Radenku, pa su Milojko i Radenka dugo bili podstanari sa blizancima. Nažalost blizanci su rođeni sa mentalnim zaostatkom, Ivana 30%, a brat Ivan 50%. Radenka je u međuvremenu ostala još jednom u drugom stanju, ali je to dete nažalost izgubila u trudnoći.

Na kraju su se skućili kod Radenkine majke u stanu u Šapcu sa kojom su živeli do skoro, dok joj majka nije preminula. Ivana i Ivan sada imaju 35 godina. Išli su u specijalnu školu, i dalje imaju dnevni boravak u kome borave radnim danima. Ivana ima probleme sa kičmom, operisala je kuk, čeka je još jedna operacija, a Ivan ima epilepsiju. Nažalost od Maksimovića radi samo Milojko u mlekari, dok Radenka brine o domaćinstvu i deci. Ogroman trošak porodici Maksimović predstavljaju lekovi i pelene koji moraju da se kupuju na nedeljnom nivou. Zato je stan u kome žive veoma oskudno namešten. Milojko je prodao sve što je mogao, muče muku sa vlagom u kupatilu, starom kanalizacijom, starom stolarijom i starom belom tehnikom, lošim podom.

Tamarina ekipa je donela mnogo radosti Maksimovićima. Majstori nisu imali puno posla jer stan Maksimovića nije mnogo veliki, ali je zato urađena kompletno nova struja, vodovodna instalaciia, postavljena je nova stolarija. Radenka je dobila novo kupatilo i kompletno novu kuhinju kojoj se najviše obradovala. Ivan i Ivana su dobili, uz bolju organizaciju funkcionalnosti prostora, svako svoju sobu.

S obzirom da je ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ boravila u Šapcu u septembru mesecu kada ovaj grad obiluje predivnim manifestacijama, videćete kako izgleda Čivijada, gradski karneval, čuveni šabački vašar, gradske trke na hipodromu, čućete i manje poznate priče o Tekereškom peškiru, legendu o Ašikovom grobu, uživaćete u neverovatnoj lepoti manastira Kaona.

Nova epizoda emisije „S Tamarom u akciji“ na programu je u petak 2.novembra, sa početkom u 21h, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.