Porodica Tmušić

Sajda (35) i Ahmet (36) su rano ostali bez roditeljskog staranja. Nakon razvoda roditelja, majka ih se odriče, a otac nažalost ubrzo umire. Oboje su pripali na čuvanje očevim sestrama. Tetke su o Ahmetu i Sajdi vodile računa koliko su mogle, jer je Ahmet rođen sa sedam autoimunih bolesti od kojih mu najveći problem pravi cerebralna paraliza. Sajda je studirala pravni fakultet u Novom Sadu, bila je odličan student, ali je nažalost morala studije da napusti jer su tetke preminule i o Ahmetu nije imao ko da vodi računa. Ostala su joj još četiri ispita do završetka fakuleteta. Ahmet je imao veliki broj operacija zahvaljujući kojima još uvek može da hoda. Kuća u kojoj žive, je stara porodična, ima prizemlje koje je u sivoj gradnji, i sprat, koji nema kuhinju ni završeno kupatilo, imaju samo kanalizaciju odnosno upotrebnu toaletnu šolju. Zato Ahmetu treba pomoć oko kupanja i korišćenja toaleta jer teško sam može da sedne i ustane sa wc šolje. Oboje su veoma vredni, borbeni i imaju veliki broj prijatelja koji su nekoliko puta organizovali humanitarne akcije i pomogli Tmušićima da zamene sve prozore i vrata na kući. Sajda radi sve što može da bi prihodovala. Najviše čuva starije bake. Nažalost ne može da nađe stalan posao. Ahmet voli da se druži sa decom, obožava košarku i često provodi vreme na košarkaškim terenima, trenirajući amaterski, decu u kraju. Pokušavaju da skupe novac da kupe kompjuter putem kojeg bi Ahmet nešto pokušao da radi preko Interneta.

Kuća u kojoj žive ima problem pre svega sa podom između prizemlja i prvog sprata. Pod je od dasaka, potpuno je klimav i nebezbedan i Ahmet kome inače i mali mozak nije pravilno postavljen, pa ima veliki problem sa ravnotežom. Da bi Tamarina ekipa mogla da prihvati da radi kuću Ahmeta i Sajde, morali su da imaju veliku pomoć građevinske firme koja je trebalo da ima pripremne građevinske radove, odnosno da sa nekoliko stubova omogući postavljanje betonske ploče između spratova. Takođe Tamarinoj ekipi je bila potrebna pomoć i oko izrade fasade. U ovoj akciji ekipi se priključila građevinska firma iz Priboja „Dekor“, gazda Buca i njegova ćerka Tamara, po struci arhitekta i mesec dana pre dolaska Tamarine ekipe, „Dekor“ je uradio sve pripremne radove.

U epizodi će gledaoci moći da vide i fantastične prirodne lepote Prijepolja, božanstvenu Kamenu Goru, slapove Sopotnice, rafting Limom, manastir Mileševo i da čuju mnogo poučnih priča.

Dvanaesta epizoda na programu je u petak 21.decembra sa početkom u 21h na Prvom programu Javnog servisa Srbije.