Porodica Šljivić

Milorad (37) je imao veoma teško detinjstvo. Majka ga je napustila jer je otac bio veoma problematičan, koji je na kraju završio u zatvoru. Odgajili su ga baba i deda u njihovoj kući. Milorad je sa 14 godina počeo vredno da radi. Nadničio je skoro svima u selu. Kada je nasledio porodičnu kuću, uštedeo je i sagradio kupatilo, znavši da nijedna žene neće želeti da živi u kući bez kupatila. Jelenu (30) je upoznao u Paraćinu. Brzo su se venčali i dobili Unu (6) i Minu (4). Svojoj deci i ženi Milorad pruža svu ljubav koju on kao dete nije osetio. Dobio je stalno zaposlenje, i posle posla i dalje nadniči, čita struju za EPS, čisti dvorišta, priprema ogrev za veliki broj domaćinstava. Jelena održava kuću i brine o deci. Porodica Šljivić, ima veoma malo nameštaja, krov je prokišnjavao na nekoliko mesta, a zbog loše povezanosti svi spavaju u jednoj sobi koja ima šporet na čvrsto gorivo, koji može da greje samo jednu prostoriju.

Uz pomoć lokalne samouprave, Javnog komunalnog preduzeća i nekoliko privatnih građevinskih firmi koji su sami ponudi svoju pomoć, Tamara je uspela potpuno da promeni izgled oronule, stare i nefunkcionalne kuće porodice Šljivić. Uz pomoć ekipe tesara, sređen je krov, sagrađena je nadstrešnica iznad kupatila i time je potpuno rešen problem vlage, urađena je fasada, napravljena nova kanalizacija i septička jama, sređena ograda i kompletna okućnica. Aleksandar je arhitektonski napravio funkcionalan raspored prostorija i kući i potpuno promenio kuću iznutra.

Uz divne građevinske radove, Tamara gledaoce vodi do Sisevačke banje, kanjona reke Gradac, divnih prirodnih lepota opštine Paraćin. Ali, videćete priču o najtrofejnijem padobranskom bračnom paru u ovom delu Evrope, koji je otvorio jedinu profesinalnu radionicu za izradu padobrana u ovom delu evrope, a Tamara je morala da dokaže svoju hrabrost skakanjem iz aviona sa 3000 metara.

Sve to ćete moći da vidite u novoj epizodi emisije „S Tamarom u akciji“ koja je programu 22. marta sa početkom u 21 čas, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.