Porodica Minić

Zorica Minić (37) je samohrana majka koja boluje od prvog stepena multipleks skleroze. Čitavo detinjstvo bilo joj je obeleženo, nažalost pokojnim bratom, koji je umro kao beba pre nego što se Zorica rodila. Otac joj je bio veliki stručnjak speleologije, radio je u Resavskoj pećini. Od preduzeća je dobio stan u kome je Zorica živela ceo život. Iza sebe ima vanbračnu zajednicu iz koje ima sina Filipa (8). Sa suprugom je živela u svom devojačkom stanu.

Sada radi na određeno vreme u JP „Resavska pećina“ u administraciji. Živi od svoje plate i majčine penzije. Baka Milosava (80) se veoma slabo kreće, tri godine nije izlazila iz stana. Zorica trenutno prima vitaminske terapije, ali se nikada ne zna u kom pravcu će nažalost bolest napredovati. Od smrti oca, ima više od dvadeset godina, Zorica nije bila u mogućnosti da renovira stan u kojem živi sa majkom i sinom. Ističe da nikakvu pomoć nema od bivšeg partnera koji ne plaća ni alimentaciju. Nameštaj u stanu je stariji od nje same, sanitarije u kupatilu i kuhinji kao i stolarija nije menjana više od 40 godina. Zoricu su za emisiju „S Tamarom u akciji“ pre svega prijavile kolege iz firme sa kojima se odlično slaže i koji su joj velika podrška.

Arhitekta Tamarine ekipe Aleksandar Popović imao je pre svega zadatak da Zoričin stan „prosvetli“ s obzirom da je zgrada okrenuta prema severu. Rušenjem zidova, proširivanjem i zastakljivanjem terase, uz pomoć svetlih boja, vedrom bojom nameštaja, i dekoracijom, preraspoređivanjem strukture stana, baka i Filip su dobili svoje sobe, a čitav životni prostor je prodisao novom energijom. Tamarini majstori su uz pomoć javnog preduzeća iz Despotovca, koji su najviše pomogli u nošenju šuta iz stana i unošenju materijala koji je bio neophodan za kompletno renoviranje stana, uspeli da u zadatom roku svim Minićima pruže nov životni prostor.

Predeo Gornje Resave odiše netaknutom i nezagađenom prirodnom lepotom. Karakterišu ga kraške planine Homolja i južnog Kučaja koje je Tamara želela da prenese gledaocima u novoj epizodi serijala „S Tamarom u akciji“.

Osim poznate lepote Resavske pećine i manastira Manasija, gledaoci će na poseban način koji karakteriše stil ekipe „S Tamarom u akciji“, uživati u još jednoj humanitarnoj akciji, koja je na programu u petak 5. aprila, na Prvom programu Javnog servisa Srbije sa početkom u 21h.