porodica Milosavljević

Porodicu Milosavljević čine otac Novica (38), majka Marinela (30), sin Nemanja (10), i ćerka Nevena (2). Žive u veoma malo kući pored groblja u selu Kušiljevo pored Svilajnca, koju je Novica kupio sa svojim ocem. Kuća nema kupatilo ni vodu, a pošto je bila pored groblja bila je povoljnija za kupovinu sredstvima koji je Novica godinama skupljao radeći kao nadničar. Nažalost život njega i Marinele veoma je težak. Sin Nemanja, pati od neofribromotoze i astme. U prvoj godini života ustanovljen mu je tumor iznad desnog uveta koji je do sada dva puta operisao. Zbog njegove bolesti, Novica i Marinela se dugo nisu usuđivali da imaju drugo dete. Sada je stanje stabilno, Novica je dobio aparat za disanje za Nemanju na korišćenje, veoma je vredan pa mu čitav komšiluk pomaže oko brige o porodici. On sam, nažalost nije mogao da uredi svoju kuću jer je od silnog rada, imao težak infarkt i ugrađena su mu dva stenta pa ne može da nadniči koliko je mogao ranije.

U ovoj epizodi, zbog Novičine dobrote okupilo se čitavo selo zajedno sa Tamarinim majstorima i pomoći komunalnih službi iz opštine Svilajnac u novoj majstorskoj i humanitarnoj akciji. Ozbiljnim danonoćnim radom, Novica i njegova porodica dobiće vodu u kući, kupatilo, kuhinju, krov i uređeno dvorište.

Pored građevinskih akcija, autor emisije Tamara Grujić prikazaće gledaocima Javnog servisa nekoliko velikih i značajnih ustanova i manifestacija iz ovog dela Srbije. Svilajnac može da se pohvali sa najvećim Dinoparkom u Srbiji, velikim Prirodnjačkim muzejom, najvećom srednjom veterinarskom školom i najvećim Pokladnim maskenbalom u celoj Srbiji.

Osim ovih, nova epizoda emisije „S Tamarom u akciji“ sadrži i još interesantnih zanimljivosti iz istorije i domaće radinosti koji krase centralni deo Srbije. Budite sa nama u petak, 19-tog aprila u 21h na Prvom programu Javnog servisa Srbije.