Pavle Dobričić

Pavle Dobričić (19) ima veoma neobičnu i tešku životnu priču. Odrastao je u porodičnoj kući staroj preko 100 godina u selu Stojnik, kod Aranđelovca. Oca nikada nije upoznao. Živeo je sa majkom, ujakom i bakom. Usled ogromnog siromaštva i majčine bolesti Pavle je poslat u hraniteljsku porodicu. Majka mu je bila mnogo bolesna. O njoj je brinuo sa hraniteljima dok nije umrla. Baka mu je umrla pre dve godine, o njoj je takođe brinuo zajendo sa hraniteljima. Pavle je imao sreću da pripadne izuzetnoj hraniteljskoj porodici koja ga je bukvalo svemu naučila. Prvi put je video četkicu za zube sa devet godina. Kada mu je baka umrla, Pavle je nasledio staru kuću i parče zemlje. Deo zemlje ustupio je ujaku. Kuća koju je nasledio je blatnjara bez struje i vode. Pavle je upisao Pedagoški fakučtet u Beogradu, i ove godine gubi pravo na hraniteljstvo. Da bi mogao da se vrati u svoju porodičnu kuću potrebna mu je pomoć Tamarine ekipe, zbog toga ga je socijalna služba opštine Aranđelovac i prijavila za emisiju.

Uz pomoć nekolicine privatnika Tamarina ekipa je za samo pet dana u bukvalnom smislu napravila čudo od Pavlovog imanja. Ekipa fasadera, limara, tesara i rukovaoca rovokopača potpuno je izmenila izgled Pavlovog imanja, rešivši se starih objekata koji su bili skoro urušeni, a uz pomoć tamarinih majstora od porodične kuće, napravljen je pravi raj za Pavlov dalji život.

Ova epizoda oslikava veliku solidarnost, dobrotu i humanost. Sadrži divne lepota opštine Aranđelovac, priče o kraljevskoj Bukovičkoj banji i svim vrednostima koje ona nosi, priču o planini Bukulji, Risovačkoj pećini, posebnim Udruženjima mladih i njihovim aktivnostima na opštini Aranđelovac. Nadamo se da će vas ova epizoda oplemeniti posebnim vrednostima. Na programu je u petak 10-tog maja sa početkom u 21h na Prvom programu Javnog servisa Srbije.