Породица Јовановић

Слободан Јовановић из Косовске Митровице, живи сам са мајком, ментално оболелом услед животних тескоба и услова. Отац, глава породице, одавно је преминуо. Породица Јовановић користи социјалну помоћ. Слободан нема стално запослење, али вредно ради тешке физичке послове по позиву. Највећа жеља му је да среди животни простор, да би могао да прошири породицу. Испред свега је миран живот и мајчино оздрављење.

Прича Слободана Јовановића налик је оним филмским причама о усамљеним јунацима који се боре кроз живот са благим осмехом и у тишини.

Ипак, оно што је охрабрујуће, јесте да је животни простор Јовановића на лепој локацији у граду, са погледом на импозантне копове и рудник Трепчу. Из тих разлога овај простор представља небрушени дијамант и невероватан изазов за екипу серијала “С Тамаром у акцији“. Барака у којој Јовановићи проводе дане, трошна је и има много проблема који ремете нормалан живот.

Своју нишу и уточиште Слободан је нашао у вери и косовским светињама. Уз сталну бригу за јединог преосталог члана породице са којим живи, остаје му мало времена за уобичајне активности његових вршњака.

Косовска Митровица, урбана је жила куцавица овог дела земље, са рокенрол субкултуром и младима који стварају њихов микрокосмос препун позитивне енергије.
Косовска Митровица је студентски центар, град веселе и вредне младежи, препун граје и сталних акција. Зато смо морали и ми ту да дођемо!