Породица Ђорђевић

Седмочлана породица Ђорђевић, живи у Зубином потоку, једној од најпросперитетнијих општина овог краја. Ковиљка и Драгољуб Ђорђевић, имају петоро деце – Андрију, Недељка, Николу, Радосава и ћерку Николију. Ђорђевићи живе у приземној кући у којој је највећи проблем влага и сама старост објекта. Њихова деца немају елементарне услове за живот и учење и даљи напредак.

Ђорђевићи су изразито вредна многочлана породица. Мајка Ковиљка ради у дечјем обданишту у Косовској Митровици, и сваког дана путује са два најмлађа сина градским превозом. Драгољуб је након рата 1999.године изгубио посао у Трепчи и од тада се сналази, радећи углавном тешке физичке послове. Живот и перспектива у насељу Зубин поток постоје, општина се шири и гради, али је брига о петоро деце јако тешка. Сва деца, чак и она најмлађа, брину о одређеним деловима куће – башти, окућници, док једино женско дете, Николија, одмењује мајку у кувању и осталим домаћичким пословима.

Сва деца у кући Ђорђевића весела су и вредна, и потпуно свесна ситуације у којој се породица налази.

Ђорђевићи су заједно, породица хероја. За њих одустајање не постоји.

Екипа серијала “С Тамаром у акцији“ одлучила је да су они неко коме је помоћ неопходна и преко потребна. Они су породица која ће ту помоћ умети да цени. Зато смо одлучили да њих ове недеље обрадујемо.