Породица Косановић

Породица Косановић из Косовске Митровице је једна потпуно несвакидашња прича у којој се због љубави прелазе километри. Вера Косановић се сасвим случајно, током једне породичне посете заљубила у Сава Косановића. Због љубави је Вера прешла километре и из далеке Русије одлучила да се пресели у Косовску Митровицу упркос ситуацији, како политичкој тако и егзистенцијалној. Није знала језик, није знала да ли ће наћи посао. Удала се за Сава и добили су двоје деце, док њихово треће дете треба ускоро да се роди.

Грађевински, дом породице Косановић је по квадратури највећи до сад. Породица Косановић сем Вере и Сава са децом, броји још да члана – мајку и брата, који живе у истом простору. Косановићи су јако вредни, браћа раде по два посла. Ипак то није довољно за адаптацију животног простора. Простор у коме постоји мир и простор за учење највише је потребан Верином и Савовом сину Данилу, који од рођења пати од благог менталног поремећаја. Његов напредак је известан једино у простору где може имати тишину и мир за учење и вежбање.

Екипа серијала “С Тамаром у акцији“ помоћи ће Косановићима уз помоћ пријатеља серијала који су донирали знатно више материјала. Радници ће пробијати норму свакодневно да би овој породици изградили нови дом. Ова акција сигурно је најозбиљнији и најобимнији задатак до сад. Гледајте нас у петак у 21:00 на РТС 1.