Породица Димитријевић

Породица Димитријевић, једна је од најугроженијих породица у Косовској Митровици. Живе у згради на самом уласку у Косовску Митровицу, преко пута Топлане, близу Општине. Читаво насеље, у коме живе Димитријевићи, зграде и солитери, грађени су без топлотне изолације, само су малтерисане. Породицу Димитријевић чине отац Михајло, четири пута трован оловом за 38 година рада у руднику Трепча, мајка Раденка која никада није радила, деца Будимир који има 32 године, Милица 30 година (шнајдер), Стефан 23 године, аутомеханичар. Нажалост нико нема прилику да нађе посао, живе месечно од 30 евра које добија отац.

Породица Димитријевић се изузетно лепо слаже, међусобно пуно разговарају, веселог су духа, са свакодневним недаћама се боре хумором. Мајка свакодневно шета са децом поред Ибра, деца немају велике жеље, само уколико је могуће да имају боље услове за живот у стану.

Екипа емисије “С Тамаром у акцији” породицу је изненадила на несвакидашњи начин, дигла их је из кревета! Не само што ће реновирати дом Димитријевића, екипа ће обрадовати свих 20 породица који живе у тој згради тако што ће радити фасаду петоспратнице први пут у серијалу!

Косовска Митровица је до сада била приказивана као урбана средина, град рок енд рола, пун студената, а сада ће гледаоци имати прилике да упознају спортски дух града и манастире којима је Митровица окружена. Чувену Соколицу и манастир Бањску, али и Митровачки храм, а посебан осврт овога пута биће и на музику али на поптпуно другачији начин.

Како се снимање ове епизоде поклопило са ускршњом недељом, видећете и како деца на Косову и Метохију украшавају ускршња јаја, а биће приказан и стари начин украшавања јаја воском, помоћу старог алата из Призрена.