Породица Ђуровић

Породица Ђуровић последња је у низу ове сезоне серијала. Ђуровићи, срећна петорка деце, мајка и отац, осмех имају развучен од увета до увета. Њихов живот, у кући где је малтене све проблем, састављен је од радости, љубави и разумевања.

Ђуровићи имају привилегију да затворе прву сезону серијала “С Тамаром у акцији“ и то није случајно. Њихов ентузијазам је непресушан упркос тешком животу.

Радосав и Верица, имају петоро деце – Тамару, Јелену, Андрију, Сима и Милуна. Сви живе у засеоку који се зове Ђуровићи у општини Зубин Поток. Мајка Верица кућу држи на својим плећима уз помоћ ћерки Тамаре и Јелене. Верица је из Прокупља, побегла за Радосава у раној младости. Шнајдерски занат заменила је материнством. Између трудноћа, Верица је завршила курс за герентодомаћицу и тиме се бавила кад год је могла од обавеза око деце и куће. Радосав је рудар у руднику Бело брдо, а његово специфично радно место смо и ми посетили. Тамара и Јелена имају жељу да упишу факултет и уз подршку породице то ће сигурно успети.

Ђуровићи су специфични по томе што воле да читају, деле и тугу и радост.

Кућа у којој живе, породични објекат са прилазним степеницама у јако је лошем стању. Од влаге, преко дисфункционалног намештаја, преко прокишњавања, до фасаде. Двориште пуно потенцијала за сађење и одмор, није уопште искоришћено. Ту смо наступили ми.

Ђуровићи представљају специфичан пример породице која је у свом окружењу изградила микросвет иако се око њих дешавају јако често тешке ствари. Када се врата овог дома затворе све бриге остају напољу. Зато смо изабрали баш њих.

Потрудили смо се да Верицу посебно обрадујемо, док смо са њиховом децом уживали у природним лепотама Зубиног Потока. Тамара је, чак, натерала најхрабрије мајсторе да лете!

Гледајте нас у петак, од 21 час, на РТС 1.